Oost West, Thuis Best!!

by Marijke Mul

Oost West, Thuis Best!!

Je thuis..,

Dé plaats waar je je oprecht op je gemak voelt...

Dé plaats waar je geboren bent...

Dé plaats waar je roots liggen...

Dé plaats waar je je thuis voelt...

Dat gevoel geeft Haarlem!!

Zegelrring Haarlem Wapen

mij. Haarlem is de plek waar ik geboren ben. Als ontwerpster de "Plaats" om mijn bedrijf hier te vestigen, en natuurlijk ook een hele collectie voor te ontwerpen en maken. Haarlem kent zoveel mooie locaties. Zoveel prachtige vergezichten of juist hofjes om je even uit de stad in de stad te onttrekken. Welke mensen wonen er in de hofjes, dat maakt nieuwsgierig. Momenteel is het extreem rustig in Haarlem.. En in heel veel andere wereldsteden. plaatsen waar mensen zich thuis voelen, waar hun ouders, broers of zussen wonen. Hun kinderen en of hun kleinkinderen. Dat gevoel heeft Marijke Mul in de 1e collectie City Jewels willen vastleggen. En doordat Haarlem haar geboortestad is, kon het natuurlijk ook niet anders, dan dat ze deze plaats als eerste zou gebruiken voor de Haarlem sieraden.

Nooit eerder heeft Marijke zoveel van éénzelfde sieraad verkocht als bij de Haarlem sieraden. het is dan ook een groot succes.

Mensen kopen het om het als cadeau te geven of gewoon in een kastje te leggen. Bij de rest van zijn of haar Haarlem verzameling. Haarlem is een instituut. Dat zie je wel aan de prachtige foto's die voorbij komen in de Facebook groep: Je bent een Haarlemmer als...  En volgens mij is er geen mens die Haarlem zo gedetailleerd kent als Eric Coolen. Hij is dan ook de aangewezen persoon om de huls voor de verpakkingen te ontwerpen. Een ring, een armband, een hanger of een paar manchetknopen. Iedere maand op de 23e komt er een nieuw Haarlem sieraad uit. Dit totdat Haarlem 775 jaar is geworden op 23 november. Dat hopen we natuurlijk allemaal spectaculair te kunnen vieren. En dat zal dan ook een waarachtig prachtig bijzonder sieraad worden. 

Zilveren hanger Lautje Bavo Spaarne Adriaan

Woon je niet meer in Haarlem, draag het dan om je hals of om de vinger. Dan weet je dat Haarlem jou nooit verlaten heeft. Je bent en blijft een mug en hoort er voorgoed bij. Van het Haarlem gevoel kom je NOOIT meer af. En ik weet zeker dat er andere plaatsen zijn, waarbij mensen dit ook herkennen. Dus let maar op andere stedelingen, wellicht komt jouw stad ook wel voorbij. Heb je verzoekjes voor je stad of plaats? Laat het maar weten. We zijn nog lang niet klaar met CITY Jewels. <3