Internationale vrouwen dag

by Marijke Mul

Wij zijn supertrots om 8 maart onze deuren te mogen openen op internationale vrouwendag. 

De aanleiding was de massale staking op 8 maart 1908 in Chicago en New York van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht. Het kiesrecht kwam daarna centraal te staan.

8 maart staat internationaal bekend als dé dag voor de vrouw! Vrouwen mogen in hun kracht staan en hun schoonheid laten zien. Hoe gaan we met vrouwen om en hoe ervaren vrouwen hun vrouwelijkheid.

Wij geven alvast een klein beetje info hoe verschillende vrouwen zich gedragen en welke stijl ze zich aanhangen. Lees gerust en blijf ons volgen om bij te blijven:

Stijlvolle vrouw

Weten zich op de jusite manier te kleden, doordat ze hun lijf kennen. Wat wel en niet bij ze past. Ze dragen net zo makkeloijk een broekpak als een rok met een mooi t-shirt erop. Sieraden zijn dan een aanvulling op de kleding. Hierin hoeft prijs geen rol te spelen. Het kan op kleur of in stijl bij elkaar passen.

Stoere vrouw

Meer cakey, legergroen en zwart zal er in de kledingkast van deze dames hangen. Zilveren sieraden combineren hier goed mee. Niet te fragiel, liever iets voller qua vormgeving. Dat kan deze vrouw het beste dragen. 

Minimalistische vrouw

Een iets kortere rok zal niet misstaan bij minimatistisch. Ook de sieraden zullen eenvoud en niet te groot zijn. Niet opvallend en toch duidelijk in stijlvorming. Klein maar fijn! Doordat de kleding meer effen is, zullen de sieraden toch goed opvallen en aanwezig zijn in het geheel.

Autenthieke vrouw

Deze dames zijn trendsetters. Zullen niet kijken naar wat er in de mode is. Ze proberen combinaties uit en het staat ze ook nog eens fantastisch.

Lieve vrouw

Je krijgt vaak veel sieraden naar aanleiding van een geboorte of een huwelijk. Alle sieraden zullen een betekenis hebben voor jou. Hierdoor draag je het met plezier en voel je je verbonden met de mensen die je lief hebt. Je zal niet veel wisselen van sieraden. Jouw kleding en sieraden passen hoe dan ook bij elkaar.

Artistieke vrouw

Gedurft zijn jouw combinaties. Anderen kijken vol verbazing en zelfs een beetje jaloers naar de keuzes die je maakt. Je doet het maar mooi! En juist hierom staat het je heel goed. Mensen zullen misschien zelfs af en toe een beetje extra naar je kijken of je zelfs vragen of je hen kunt helpen keuzes te maken.

Sterke vrouw

Krachtig zijn jouw outfits. Jij weet je "mannetje" te staan en dat straal je mede uit vanwege je outfit. De sieraden die je draagt zijn zelf gekocht of gekregen. Bij de laatste optie heb je jouw partner ingefluisterd wat jouw keuze zou zijn. En ik zal je vertellen dat partners dit stiekum wel heel erg prettig vinden.

Zaken vrouw

Hoe kom je over en hoe krijg jij het meest voor elkaar? Daar zijn je looks heel bepalend voor. Is het lastig daar zelf een keuze in te maken, laat je je graag adviseren. 

Welke vrouw zet jij vandaag in het zonnetje? En hoe doe je dat?

Wij zetten jou in het zonnetje: Tag je beste vriendin en zet #checkdezevrouw bij je post. Wij verloten een sieraad van @jackie sieraden onder één van de deelnemers.